Aktuellt
NYBÖRJARKURS

MEDICINSK QIGONG 25/9 2018

TRÄNINGSGRUPP

MEDICINSK QIGONG FORTSÄTTNING DEN 25/9 2018

NYBÖRJARKURS, LUNCHTRÄNING

MEDICINSK QIGONG 28/9 2018
Akupunktur

Akupunktur i närheten av Göteborg i städer som Landvetter, Kungälv, Partille och Mölndal

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom TKM och innebär att man reglerar störningar i kroppen genom att placera tunna, sterila nålar på akupunkturpunkter längs meridianerna i kroppen. Varje punkt har sin speciella funktion och olika kombinationer av punkter väljs för olika slags obalanser. Acus betyder nål och punktur betyder instick/punktera. Akupunkturbehandlingen kan upplevas på olika sätt, själva nålsticket känns knappt, men reaktionen på nålstimuleringen kan kännas olika. Vid akuta problem kan det räcka med en eller ett par behandlingar, vid kroniska besvär krävs det ofta en serie av behandlingar. Detta vill jag hjälpa dig med som bor i bland annat Göteborg, Landvetter, Kungälv, Partille och Mölndal.

Akupunktur har funnits i flera tusen år och är en av de mest kända behandlingsmetoderna inom Traditionell Kinesisk Medicin. Genom att använda olika kombinationer av punkter så kan Qi- och blodflödet påverkas, balansen återställas och sjukdomar behandlas. Akupunktur är ett begrepp som myntades av europeiska missionärer på 1600-talet. "Zhen Jiu” är namnet för nål och moxa på kinesiska.

Låter detta intressant för dig som bor i närheten av Göteborg som bland annat Landvetter, Kungälv, Partille och Mölndal så är du varmt välkommen att höra av dig till mig så hjälper jag dig. Du kan även höra av dig till mig om du har några frågor, jag besvarar dem gärna. 

   

 

Moxibustion

Moxa är en metod med vilken man med hjälp av torkade och preparerade växter (i huvudsak Artemisisa vulgaris, gråbo på svenska) i form av stavar eller lösvikt, värmer akupunkturpunkterna. Akupunktur och moxabehandlingar förekommer ofta tillsammans.

 

Tui Na - Kinesisk massage

Tui Na är Traditionell Kinesisk Massage, den är medicinskt behandlande och en individuellt anpassad massage. Tui Na är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten, Tui Na innebär att meridianer och punkter aktiveras genom olika manipulationer med händerna i ett behandlande syfte. Istället för nålar används händer och fingrar för att på olika sätt påverka Qi/blod flödet i meridianerna, och för att återställa balansen. Den kan påverka organfunktionen och det energetiska systemet på ett positivt sätt enligt Traditionella kinesiska medicinska principer. Det är en helhetsbehandling som berör mycket mer än huden. Man använder olika massagetekniker beroende på de problem man behandlar.

 

Koppning

Koppning används ofta som ett komplement till akupunkturbehandlingen. Man använder koppar av glas eller andra material som anbringas över vissa områden på kroppen. Syftet är att förbättra cirkulationen och få muskulaturen att slappna av. 

 

Gua Sha

Gua Sha är en teknik som ingår i den Traditionella Kineiska Medicinen. Det är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har använts i över tusen år inom den kinesiska medicinen. Den används för att behandla spänningar och smärta i muskler orsakade av störningar i cirkulationen samt vid behandlingen av vissa sjukdomstillstånd. Man använder ett verktyg samt en Gua Sha olja som stryks över olika delar av kroppen i enlighet med det kinesiska tänkandet om meridianer och akupunkturpunkter.